сряда, 29 юли 2015 г.

Воини на Тангра – Не забравяй

Име: Воини на Тангра – Не забравяй
Стил: RAC/Метъл
Песни: 9
Времетраене: 26,38 мин
Лейбъл: Самиздат

Здравейте,
с огромно удоволствие пиша това ревю за дебютното демо на групата от София, сформирана преди малко повече от година, която вече успя на ни зарадва с първи записи.
Албума започва с ударно темпо с първата песен „Враговете на рода”, която е базирана на популярния лозунг от стадионите „България не се предава, България не се продава…”. Доста бърз ритъм и агресивни вокали, тази песен със сигурност ще е идеална за пого при концертните изпълнения на групата.
Следващата песен / „Не забравяй”/ на която е кръстен и албума е с носталгична насоченост към теми, като роден дом, семейство, род и кръв. Определено това е една от най-добрите песни в албума като музика и послание.
„Толерантност” е едно гротескно осмиване на безумията до които ни доведе съвременното либерално общество и безнаказаността на паразитите в него. Песента е с доста остро и насечено темпо и ще се хареса на феновете на метъл звученето.
В „Патриот” се пее за добре познатия ни тип интернет разбирач от всичко, който обаче никога не дръзва да заяви позицията си в реалния живот извън кибер пространството.
„Съратници” е малко по бавна, но с тежко звучене, а текста е за силата на другарството между националните активисти.



„Напаст” е директна атака към „бежанците” нахлуващи н България и последствията от проявлението на техните „културни особености”!
„Демокрация” е със доста силен и смислен текст, но нещото което е можело да стане по-добре в нея са бек вокалите, които звучат слабо и несигурно на фона на водещите.
Осмата песен е под название „Старият дънер” и в нея определено има някои блек метъл елементи, които не са съвсем по вкуса ми, но… както се казва, за всеки влак си има пътници.
В последната песен от албума „18” се отдава дължимото на скандално известния „Австрийски художник”, като припева е гарниран със специфични скандирания от време оно J
Като обобщение – солидна работа за първи албум, на фона а доста скромния бюджет за запис, групата е направила чудеса от храброст. Силна водеща китара и доста агресивен вокал, който пасва чудесно на сравнително тежката (според моите критерии) музика. Определено тази група има на къде още да се развива и силно се надявам да не чакаме 5-6 години до вторият им албум.

Диска е на съвсем „народната” цена от 10 лв. и е в крайно ограничен тираж, така че побързайте да вземете за себе си и/или приятел. „Не забравяй” да подкрепиш групата, която подкрепя нашите идеи и сцена!!!

Поръчайне диска на: voininatangra@abv.bg

5 коментара:

  1. Как да закупя? Възможно ли е чрез доставка по еконт? отговорете моля

    ОтговорИзтриване
  2. поръчка на диска може да се направи като пишете на имейл - voininatangra@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  3. Купих си го и съм доволен. Диска си струва цената. Освен, че музикалното творчество е много добро, и артуърка е направен качествено и привлича окото. Дори да го имах само на мп3-ка, и при този случай пак бих си го купил за да го имам, като ценно попълнение в колекцията:)

    ОтговорИзтриване