петък, 3 ноември 2017 г.

Интервю с Франк от Щалгевитер


Имам голямото удоволствие да представя следващия ни гост – Франк от небезизвестната германска група Щалгевитер (Stahlgewitter).  Много благодаря, че сподели време от натоварения си график за да отговориш на някой от въпросите ми. Можеш ли да се представиш с няколко думи?

Привет, искам да изразя своите благодарности, за възможността да съм част от списанието! Името ми е Франк, на 40 години, баща, музикант, блогър, активен националист от 14 годишна възраст. Групите ми са Stahlgewitter и Halgadom и имам още два видео-проекта в допълнение - Der dritte Blickwinkel (Третата гледан точка) и  Multikulti trifft Nationalismus (Мултикултурността среща Национализма). 


В първия проект изразявам мнението си по няколко теми като национализъм, расизъм, геноцид над бялата расата, обсъждам и други теми като например лъжите на масовите медии относно големия ни концерт "Rock gegen Überfremdung". Вторият проект е съвместно с чернокож имигрант с когото обсъждаме масовата имиграция на базата рационални аргументи и взаимно уважение. Крайно левите, както и медиите се опитаха да бойкотират проекта, тъй като разрушава удобния за тях стереотип, че националистите са невежи, ограничени и изпълнени с омраза. Който разбира немски, може да ми разгледа блогът, там можете да гледате моите видеа и есета.

Разкажи ни как започна всичко, кога и къде се запозна с Гиги и решихте да направите група?

Бях някъде на 14 – 15 години и имах собствен проект наречен Volkstroie.  Един приятел ме пита дали бих се заинтересувал да направим група с вокала на Saccara. Аз харесвах Saccara и гласът на Гиги и така сформирахме групата през 1995-а а пуснахме първия албум  Das eiserne Gebet през 1994-та.

Какъв е произходът на името на групата? Свързано ли е с книгата написана от немския офицер Ернст Юнгер за ПСВ наречен “In Stahlgewittern”?

Да, точно така! „Буря от стомана“ в буквален превод,  метафора за шрапнелът, бомбите и всичко стоманено през войната.

Разкажи ни повече за първия албум Das eiserne Gebet ? Нямал си почти никакъв опит като музикант по това време доколкото знам, барабаните са записани на дръм машина и повечето песни започват с едно също интро.

За първия си проект “Volkstroie” използвах дръм машина, защото не бяхме цяла група, само аз и Гиги. Не беше най-добрия вариант, но използвахме възможността, за следващите албуми имахме барабанист.

Групата показва сериозен напредък със следващия си албум “Germania” (1998), който според много фенове е и все още един най-добрите албуми на немската сцена. Какво доведе до това бързо развитие на групата?


Благодаря за хубавите думи! Развитието е същността на всичко, Гиги и аз слушахме много метъл, затова и музиката ни не звучи, като повечето RAC групи. Голямата разлика между първите ни два албума не мога да обясня съвсем, но се радвам, че публиката ни го е оценила. 

Доколкото знам всичките ви албуми са “indiziert” (забранени като крайно десни), каква е причината за това? Можеш ли да обясниш на нашите чуждестранни читатели откъде произхожда тази цензура?

Единствено албумът “Hohelied der Herkunft” не е забранен. Имаме подкрепата на трима адвокати, които преглеждат тектсовете ни, но това не дава никаква гаранция, тъй като всичко зависи от решението на прокуратурата. Тя базира решенията си върху интерпретацията, че някой думи в текстовете са „слово на омразата“ или пък липсата ни на негативно отношение относно политиката на Германия през ВСВ, което тук е незаконно. Абсолютно безумие е, такива закони няма в нито една друга страна освен в Австрия! 






Разкажи ми за проблемите, които срещнахте заради Stahlgewitter и сблъсъка ви с немски служби. Колко отдела са посветени в борбата срещу „десните екстремисти“? Кога за последно сте имали работа с тях?


В продължение на години ни правиха обиски по домовете, дори ми конфискуваха китарата! Опитаха се да ни потискат и обезкуражават, но това е невъзможно. Напоследък трябва да кажа, че не съм имал проблеми с институциите. Издаването на албум изисква много време и последният е от 2013, тогава ме обвиниха, че подкрепям „престъпна групироква“ защото сложих банер на онлайн магазина ми във Thiazi-Forum – най-големият десен форум в Германия. Тъй като се обсъждаха забранени теми във форума, ние бяхме обвинени в създаването на престъпна групировка. Трябваше да платя 900 евро, за да не образуват дело срещу мен, в противен случай щеше да се наложи да пътувам до Росток за всяко дело а това е далече в Източна Германия. В крайна сметка платих сумата, като получих огромна подкрепа от приятелите си, които събраха голяма част от парите. Огромна благодарност за тази Volksgemeinschaft ( в преносен превод – „обществена подкрепа“).


Нека да преминем към социално-политическата част от интервюто. Знам че свободата на словото е изключително ограничена в Германия, тъй че може да не отговаряш на въпроси който биха били „некоректни“ или които биха предизвикали правни последици за теб. 



Немският журналист Удо Улфкоте (който почина по-рано тази година) беше написал книга отразяваща така наречената „мигранска индустрия“ в Германия. Би ли се съгласил, че подобна индустрия наистина съществува?


О, да разбира се! Има „скрита“ програма на неправителствените организации, които са част от тази индустрия както и институции като Европейската комисия. Разбира няма нищо скрито за хора, които са заинтересовани и информирани. ОН го нарекоха случващото се „заместваща миграция“. Целта е да се напълни Европа с мигранти, за да може консуматорът да спаси постоянно растящия капитал и икономика. От друга страна се цели унищожаване на европейските раси чрез промотиране на расово смешение. Ако няма расова хомогенност е много по-лесно разпадането на етноси и нации и съответно държави и техните граници.


Не мога да пропусна въпроса относно настоящата ситуация в Германия. Каква е причина за огромното прииждане на мигранти? Каква е ролята на Меркел в всичко това? Смяташ ли, че тя има реален принос като личност или е манипулирана от външни фактори? 


Германия не е суверенна държава в днешно време. Така наречените „политици“ са марионетки на банките, икономическите структури и лобистки НПО-та. Меркел определено е манипулирана чрез подобни организации и структури, кат всеки политик преди нея, това е основна причина да искаме промяна в системата.

Ситуацията е много лоша, от 2015 насам са вкарани повече от два милиона имигранти с арабски и африкански произход, 80% от които са млади мъже. Ежедневно се случват изнасилвания над жени и деца, пораждат брутална престъпност и източват социалните ни системи. Основния проблем дори не са мигрантите, ами по-скоро „демократично“ настроените ни съграждани които ги окуражават, приканват и се борят мигрантите да имат повече права от местните жители. Има случаи на мигранти които са запалили домовете си за да получат обежище, няма никакви правни последици за тях. После местен жител запали празна къща, която беше предназначена за пришълците, искаше да избегне престъпността и посегателствата и получи 2 годишна присъда за това. Повечето мигранти не получават присъди дори и за брутални престъпления като изнасилвания, всичко под аргумента, че не разбирали правилата за поведение в една различна култура! Политиците застават срещу германския народ и това е реално е огромен геноцид! 

Какъв ще е резултатът от тази криза за социално-икономическата система в бъдеще, как си представяш Германия през 2050-та? 


Социалната ни система ще пропадне ако не променим ситуацията, със сегашните темпове до 2050-та коренното население ще е малцинство. Все пак пришълците имат право да си докарат семействата, така 2 милиона бързо ще станат 8, 9 постепенно. Ние ще се борим докрай разбира се! 

Би ли коментирал скорошните събития в Хамбург, по време на срещата на Г20, защо допуснаха властите този вандализъм и безредици от левите и анархистите? Колко от арестуваните са търпели ефективни правни последици?


До колкото знам, не е имало такива! Причините са прости, 70% от журналистите в Германия се самоопределят като леви, дори крайно леви. Така че, медиите прикриха престъпления и разбира се преувеличиха полицейската „бруталност“. SPD (социал-демократическата партия) е най-силната в Хамбург. Има много връзки между партията и престъпни групировки като Антифа или Black Block. Още един важен фактор е, че демократите имат нужда от крайно левите ектремисти в борбата си срещу нас, което автоматично значи, че те не биват преследвани и осъждани. Надявам се поне полицията да се усети кой е истинският враг и да избере правилната страна. 


Какво ти е мнението относно субкултурите в националистическото движение на Германия? Помагат ли да имате повече подкрепа сред младите или ли ви ограничават в рамките на субкултурните движения? Някога бил ли си скинхед?


Не, никога не съм бил скинхед. Дълги години бях почитател на блек метъл сцената. Не съм против субкултурите, но смятам че са най-важното, особено предвид че винаги включват алкохол, купон и като цяло липса на дисциплина. Тези субкултури са на по 20 -30 години, но германската, романската и славянската култури са на хиляди години и те трябва да са по-важни за нас. И да, ние ограничаваме своя Weltanschauung (идеология, мироглед), когато се фокусираме само в субкултурите.





Като човек който се занимава повече от 20 години с движението, какво ти е виждането за хората замесени в германското националистическо движение? Как са се променили от 90-те години насам?


Движението привлича все повече хора и по време на масовата миграция ние достигнахме до много хора, които до сега не са се асоциирали с нас. За съжаление, многото нови лица доведоха и до конфликти вътре в движението, но съм сигурен, че тези конфликти ще бъдат поставени настрана, щом времената станат по-трудни. Важно е да се разбере, че обществото е по-важно от индивида и неговото его.


Каква част от поддръжниците са истински активисти, спрямо тези които наблягат по-скоро на пиенето, модата и веселбата?


Тъжен факт е, че повече хора се събират за концерт отколкото на демонстрация, но затова и трябва да правим разлика между „сцена“ и „движение“. Сцената се базира на повече на „стил“ и веселие, докато движението се основава на Weltanschauung. Мнозинството нямат какво смислено да кажат, когато липсва здрав дух. 


Фен ли си на някой местен футболен отбор? Какво ти е мнението за хулиганите в Германия? Добър начин ли е да си във форма за бой или е по-скоро загуба на енергия, която може да бъде насочена към борба срещу системата?


Не се интересувам от футбол. За мен е комерсиална и мултикултурна индустрия. Да се биеш с някой, защото подкрепя друг отбор е безсмислено за мен. Да, може да се каже, че е тренировка за реален бой, но има толкова много банди, дилъри и всякакви боклуци които заслужават фокус, хе хе..


Какви са отношенията между немските и полските националисти? Дълги години имаше хладни отношения помежду им, но в последните години сякаш ситуацията се подобрява? 


Лично аз нямам връзки с полски националисти. Разбира се имаше проблеми поради отношенията между страните през ВСВ, но мисля че днешно време имаме различни и общи проблеми върху които да работим. Все пак се извършва геноцид срещу белия човек и няма значение дали си от Русия, Германия, Полша, България, Швеция и тн., трябва да се борим обединени от общите проблеми които ни засягат. 


Наскоро участваше в дискусия по Youtube, заедно с репортер от африкански произход. Каква е идеята на този проект и защо избра да работиш с чернокож? Какви са отзивите от зрителите?


Запознахме се на демонстрация на ПЕГИДА в Кьолн през февруари 2016 г. Причината бяха масовите сексуални посегателства над жени през навечерието на Нова Година. Искаше да разбере повече за хората които са „за“ и „против“ ПЕГИДА, дойде до нас и искаше да говорим, много от нас сметнаха, че това е провокация защото беше чернокож, каквито бяха и нападателите, тъй че не му беше лесно и на него. 



Попитах го какво иска да научи, и му обясних причините поради които съм там и какво искам да се промени. Не знаех, че той е добре познат в Кьолн, защото бил изпълнител, така както се представи. Направи видео с нашият разговор и го качи на YouTube канала си, беше абсолютно честен и не направи каквато и да е редакция на моите отговори, както би станало със другите „журналисти“. Коментирах под Facebook поста му, че е точен и го поканих на интервю за моя блог, за което той в последствие се съгласи. Беше много дълго интервю, след което се засякохме отново в Кьолн и обсъдихме мненията си относно масовата миграция. Той ме попита дали искам да направим кратък филм заедно, съгласих се и направихме първото видео. Бе полезно и за двама ни, Нана Домена (това му е името) показа че е истински обединител, който безпристрастно може да говори с бял националист, а пък аз можех да поговоря открито за моят светоглед и идеологически и националистически разбирания, затова и направихме този проект – в защита на свободата на словото. Левите се опитаха да подтиснат проект, тъй като разбиваше иначе удобните за тях стереотипи, култивирани и от медиите. Озивите от зрителите бяха абсолютно фантастични! Коментарите под видеото показваха уважението към нас от най-различни хора, все още получавам доста имейли от хора, които за първи път са могли да чуят мнението на националист, но без цялата негативна стигма. Само няколко човека от левичарите нападнаха Нана под претекст, че дава ефир на „нацист който проповядва расова пропаганда“. И само няколко от „нашите“, не можаха да разберат защо общувам с чернокож. И затова отново ще потвърдя – Не мразя никоя друга раса, всяка раса има право да съществува, но разбира се в собствената си среда (страна, континент, регион и тн.) И да, аз съм против смесването на расите, както и против чуждата инвазия. Няма да променим нищо, ако се борим директно в мигрантите, основния проблем е демократичната / плутократична политическа система. Казах на Нана, че трябва да депортираме милионите „бежанци“ обратно в родните им страни за да има мир. Говорихме си по всякакви подобни въпроси с взаимно уважение, без омраза или предразсъдъци, а такъв проект досега не е имало, освен може би в дискусиите на Дейвид Дюк по телевизията, но това е в САЩ.

Какви са останалите ти дейности в интернет? Разкажи ни за своя видео блог наречен “Der Dritte Blickwinkel".


След проекта ми с Нана Домена, получих много въпроси относно национализма, расизма и идентичността. Затова направих този видео блог, за да мога ясно да обясня моят „Weltanschauung“. Едното видео е за мотивацията да продължаваме борбата, а другото е за расовия реализъм. Имам и други видеа, например относно участието на тайни служби в тероризма и тн. В бъдеще мисля да направя дискусии и с други националисти в професионално студио. 


Обратно към музиката… кажи ни няколко за другата група с която се занимаваш – Halgadom. Как би определил стила им и какви са основните теми в текстовете им?


Чрез Halgadom изразявам философските и езическите си виждания. Текстовете са свързани в германската митология и философия. Някой албуми са pagan metal (езически), някой са неофолк. Аз свиря китарата, композирам песните и съм вокалист на неофолк парчетата.




Какво ти е мнението за скоро появилия се NS рап?


Всяко поколение има своята бунтарска музика. Ние имахме метъл и рок, младите днешно време предпочитат рап и хип хоп. Определено не е моя тип музика, но щом текстовете с дясна идеология може да е начин да се достигне до младежите.



Каква е причината да има толкова малко живи изпълнения на Stahlgewitter през последните години?


Stahlgewitter се състои от мен и Гиги, а ние живеем доста далеч един от друг. Не репетираме заедно, както повечето групи. Аз записвам рифовете на компютъра ми вкъщи, пращам ги на Гиги и той избира подходящите. По този начин правим парчетата, а като работиш така е трудно да правиш концерти. Друг въпрос е, че не си падам много по концерти.


Какво ново можем да очакваме от Stahlgewitter, мислите ли за нови албуми?


Когато намеря време създавам нови рифове на китарата, но нямам много свободно време, така че нищо не мога да обещая за сега, съжалявам за което. 


Няколко банди като Exzess, Hailiger Krieg и Lunikoff Verschwörung вече свириха в България, бихте приели покана да свирите в нашата страна? 


Много благодаря за поканата! Но както споменах, почти не свиря на живо. Правим парчетата с Гиги и записваме албумите, нямам време за концерти. Семейството ми, работата, спорта, видео проектите, онлайн магазина ми и писмата ми запълват програмата. За концерти ще трябва да говорите с Гиги, той има музиканти за живите изпълнения.


Благодаря много за изчерпателните отговори Франк, имаш ли някакви заключителни думи за нашите читатели?


Искам да ти благодаря за интересните въпроси, ние еропейците живеем в много важен период, ние трябва да решим дали Европа ще остане континент на бели хора или ще пропадне в мрак и без бъдеще за поколенията. Трябва да сме единни и заедно да се борим за нашата крепост – Европа! 

1 коментар: