четвъртък, 20 септември 2012 г.

Интервю с Faustrecht

Здравейте! Само преди няколко седмици свирихте в Унгария на фестивала „Sons of Europe”. Какви са впечатленията ви от концерта и атмосферата на това събитие?

Беше наистина чудесно да видя, че Европейската младеж беше обединена в тази вечер. Концертът премина без каквито и да било инциденти. Този фестивал е важен за нас и трябва задължително да продължи да си провежда и за в бъдеще.
Свиренето кара ли ви да се чувствате по-млади? Един ден вече няма ли да сте прекелено стари за всичко това :)? Какво мислят семействата ви за вашата музикална активност?

Ами, за момента въобще не се чувстваме стари за това. Музиката която правим е важно нещо в нашия живот и ще продължим да свирим колкото е възмжно повече. Добре де, в края на уикенда след голям концерт ми е доста зле в понеделник сутрин и понякога се замислям защо ли правим всичко това. Но следващия петък всичко лошо е забравено и продължаваме. Семействата ни нямат проблем с начина ни на живот и ангажиментите през почивните дни. И това е чудесно и много важно за нас!

Една от най-известните ви песни е “The love of my life” и е посветена на скинхед култа. Каква е ситуацията в Германия със скинхед сцената? Има ли много млади хора, които се присъединяват към нея или все повече следват „новата вълна” на хейткор бандите като Moshpit?

В момента скинхед сцената в Германия е в криза и малко млади хора се присъединяват към нея. Новата мода е хейткора и това да бъдеш „автономен националист”. Като цяло в Южна Германия, откъдето сме ние имаме добра и силна сцена. Но в Северна Германия и особено в източната част скинхед сцената е почти мъртва.

Което според нас е много лошо.Faustrecht има и песни на испански. Каква е причината за това, групата мултиезикова ли е?

Направихме песните на испански език в знак на благодалност към нашите съратници от Испания. Всеки път когато свирим там уикенда е пълен със страхотни впечатления, другарски дух и гостоприемство. От друга страна, на мен (Мичи) испанския ми допада много и се опитвам да го уча.

Какво е нивото на политическа коректност в Германия и защо вторият тираж от албума ви “Klassenkampf” беше конфискуван от полицията?

В Германия нивото на политическа коректност е най-високо от целия свят. Всичко, което по някакъв начин е свързано с патриотизма е критикувано и отхвърляно. Всяко едно мнение, което не съвпада с това на държавата е преследвано и в повечето случаи зъбранявано. Така че, предполагам си представяте каква е ситуацията тук. Не само тиража на преиздадения ни албум “Klassenkampf” беше конфискуван при тази акция на полицията, но и цялата останала продукция от магазина на нашия лейбъл. Също така имахме и обиск в домовете ни. Не само преиздадения албум беше причината за всичко това.

Защо използвате толкова много социалистическата идея в текстовете и заглавията на албумите си? Какво означава за вас „истински социализъм”?

Използваме социалистическата идея в текстовете си, сащото много съратници са забравили, че „Национален Социализъм” съдържа две думи в себе си. Социализма е толкова важен колкото и Национализма и няма нищо общо с комунизма. Също така споделяме идеите на Грегор Щрасер, който е истински НС според нас.Кой е основният враг на обикновения немски работник в наши дни?

Ако имахте възможност, какво бихте променили в политическата ситуация във Федералната република?

Нашия основен враг е т.н. Глобализъм, който е ръководен от циониския капитализъм. Единствения шанс за промяна е Европейска Социална Революция.

Какво мислите за проблемите между немските и полските националисти? Считате ли, че в близко бъдеще този конфлист може да приключи?
Поляците също са европейски народ. Дотук добре. Проблемът е, че повечето полски националисти мразят немците. Мисля, че причината за това е Втората световна война. За момента не виждам решение на проблемите в близко бъдеще.
Какво е мнението ви за исляма в Европа и по-специално в Германия, където имате няколко милиона турци?
Ислямът не принадлежи на Европа и трябва да бъде изритан от тук. Аз не съм „фен” на никоя религия, но ако трябваще да избирам, ще предпочета християнството. Не защото вярвам в Бог или нещо от сорта, а защото има доста повече общо с Европа отколкото исляма. Да, за съжаление имаме милиони турци, както и други мюсюлмани. Във всеки голям немски град има джамия.
Какво мислите за бъдещето на скинхед сцената? Ще продължи ли да съществува или ще изчезне?

Аз се надявам и се боря за „Голямото завръщане”!
Доколкото знам сте фенове на отбора на Мюнхен 1860. Спомняте ли си българският футболист, който игра за този тим преди години?
Разбира се, че помня Даниел Боримиров. Да, ние сме фенове на Мюнхен 1860. Кур за Байерн Мюнхен!
Какви са бъдещете ви планове, някакви предстоящи концерти, албуми или сплитове?
Догодина планираме за издадем нов албум.
Последни коментари?
Благодаря за интервюто и интереса към нашата банда. Успех в бъдеще на вашето интернет списание. Продължавайте да се борите.

-FAUSTRECHT- 2009

Няма коментари:

Публикуване на коментар