четвъртък, 12 юли 2012 г.

Интервю с Blood&Honour Хексагон




1. Приветстваме с „добре дошъл” на страниците на нашия блог Луик, лидера на B&H Хексагон (Франция). Бихте ли ни представили с няколко думи вашата организация? Доколкото съм запознат, Френската B&H дивизия се казваше „Мидгард”. Бихте ли ни дали яснота по този въпрос?

Първо искам да ви благодаря за това интервю. Ние сме група приятели, по-голямата част от които живеем в Южна Франция – Марсилия. Часто то нас са бивши членове B&H Мидгард, но след като тя пракрати дейноста си, решихме да създадем нова секция с по-млади членове която нарекохме Хексагон (както наричаме Франция). За нас беше важно да има действаща официална френска дивизия на Blood&Honour.

2. Колко концерта организирате на година? Организирате ли и други прояви?

Иска ни се да организираме поне два концерта на година, но това невинаги е възможно, защото в този регион е много трудно да се намери добра зала за концерт. Не организираме само концерти, а също така и други мероприятия, които нашите другари могат да сепосещават със семействата си, защото за нас семейството и нещо много важно. Наскоро организирахме честване на „лятното слецестоене („solstice”), на което присъстваха и няколко съратници от Швейцария. По – голяма част от нашите членове са привлечени от паганизма и именно заради това нашето лого е „дървото на живота”  от древно германската митология (Irminsul). По-късно това лято ще организираме един цял уикенд сред дивата природа,каране на кану и къмпинг под отсрито небе. За нас е важно да разнообразяваме, като организираме различини събития, за да дадем възможност на тези, които не се интересуват от музиката да могат да участват в нашите прояви и така да привлечем възможно повече хора за нашата кауза.


3. Живеете в Марсилия, град известен като столицата на исляма не само във Франция, а и на цяла Европа. Каква е расовата ситуация във вашия град, или ако трябва да задам въпроса си по-директно...колко бели французи останаха в Марсилия?

Определено Марсилия е достигнала до едно сатастрофално ниво, където белите НЕ са мнозинство. Живея тук почти цял живот, вече съм 31-годишен и няма да изоставя Марсилия, това е МОЯТ ГРАД! Принудени сме да живеем в ежедвена борба и хората се стряхуват. Ако обаче оставим настрана населението ву, Марсилия е един прекрасен град с чудесна природа и климат. Сигурно е обаче, ча както в повечето френски градове, ние вече се чудим къде ще бъде нашето място след няколко години.

4. Поддържате ли контакти с други НС организации в Европа? Имали ли сте проблеми с шовинисти в други държави, защото сте французи?

Ние сме много близки с френските Hammer Skins, както и с тези от Швейцария, също така и с италианците. Не подържаме много контакти с другите B&H дивизии, но се надявам това да се промени в бъдеще. Никога не сме имали проблеми с шовинизма, заради това, че сме французи. Единствените, които не ни обичат много по концертите са германците, но те не обичат никой, така че не им се сърдим, хахахаха.

5. Какво мислите за сепаратиските тенденции в Европа, като  тези  на фламандците в Белгия или на баските в Испания? Мислите ли, че е възможно част от Франция да се отдели поради национални, религиозни или други причини?

В настоящия момент Белият свят бързо изчезва и мисля, че е тъжно да се делим. Въпреки че съм горд да бъда францизин, аз съм и европеец и не виждам никаква логика в сепаратизма. Не мисля, че част от Франция би се отделила.



6. Френският национализъм е известен в Европа главно с името на Жан-Мари Льо Пен. Някои консервативни националистически организации и радикални европейски патриоти не говорят особено ласкаво за Националния Фронт. Каква е официалната позиция на 28 Хексагон по тази тема?

Не мога да говоря от името на всички в B&H Хексагон, защото не всички споделяме едно и също мнение по въпроса. Дори за знам, че господин Льо Пен не е харесван от всеки, за мен той е една важна личност, който първи наложи националистическите идеи в моята страна, по време когата комунизма доминираше в по-голямата част от Европа. Някои от действията му са под въпрос, но не трябва да забравяме, че той е един политик, който не можеше винаги да казва всичко, което мисли. Лично аз, съм убеден, че дълбоко в себе си той споделя същите идеи като нас.

7. Как изглежда френската „дясна” политическа сцена в наши дни? Има ли проблеми и междуособици между организациите?

Френската политическа сцена, не е на добро ниво. Има много малко важни организации. Единствената организация, която си заслужава на политически ниво, това е "Mouvance Identitaire”, но зо много от нас е трудно да я приемат, тъй като те често работят с еврейски организации.
"Mouvance trosieme" също се опитва да наложи начина си на мислене, но с голяма трудност. Аз лично не се чувствам близък до никоя от тези организации, въпреки че понякога взимам участие в демонстрациите им.

8. В продължение на предишния въпрос...няколко думи за музикалната сцена във Франция. Знаем, че групи като "Frakass" (двама от членовете им свирят и в „Brutal Attack”), „Bordelboys", "Lemovice" са активни...бихте ли допълнили списъка? Имате ли представа какво се случва със старите френски групи от края на 80-те години като Evil Skins", "Bunker 84", "Brutal Combat", “9eme Panzer Symphonie” и "Legion 88"?

Френската музикална сцена не е на много високо ниво, дори да знам, че като казвам това, някои хора няма да са много доволни. Освен групите, които изброихте не съществуват други на особено добро музикално ниво. Можем да добавим "Hais et Fiers" и "Cellules 23”, но на този етап те не свирят. Скоро ще излезе една нова група – “Hold Fast”, очакваме с нетърпение излизането на албума. Въпреки, че групите не са на едно и също ниво, имаме шанса често да присъстваме на концерти из цяла Франция, защотото при нас не съществуват проблеми между различните организации Hammer Skins, BH Hexagone, Front des Patriotes, Lyon Dissident...
От старите банди, вокала на "Bunker 84", един от членовете на "Brutal Combat" и един от "Kontingent 88" са все още на линия, но не ги познавам лично. Виждал съм ги един-два пъти по концерти.
Когато слушаме "Legion 88" дори и всеки от нас да настръхва и да знае текстовете наизуст, вокалът им не е добре дошъл на концерти поради много причини.



9. Един страничин въпрос...интересувате ли се от фетбол? Помните ли една важна дата – 17-ти ноември 1993 г., мястото е стадион „Парк Де Пренс” в Париж? Сетихте ли се :D ?

Не се интересувам особено от футбол, защото не харесвам да гледам как банда негри тичат след една топка и печелят на месец повече пари, отколкото аз бих спечелил за целия си живот.
Относно мача за който говорите – по това време бях 12 годишен и естествено го гледах по телевизията. Този идиот Давид Жинола ви подари победата и както всички деца на моята възраст бях много тъжен. Сега обаче, като гледам френските национали и тези на България, със сигурност подкрепям вашият отбор.


10. Знаете ли нещо за България, за нашата история и национализъм?

Не, не знам почти нищо за България, това ще е една от бъдещите ми дестинации за пътуване. Единственото което днам е, че българските жени са много красиви – хахаха.
Знам също така, че доста по-голяма част от хората споделят патриотичните идеи за разлика от Франция.


11. Вашето виждане за Европа в следващите 20 години?

Дори не искам да говоря за своята представа, защото ми иде да ревна. Знам единствено, ча ако все още има някаква надежда за нашия континент и за Бялата раса, тя идва от източно европейските страни като Унгария, България и др. Всички западноевпоейски държави са изгубени. Когато посещавам Германия или Англия виждам, че не само Франция е затънала в лайна.

12. Благодаря за интервюто! Последни думи, които искате да кажете на читателите  на блога ни?

Благодаря още веднъж за интереса ви към B&H Хексагон. За всички читатели – дори победата да ни се струва далечна, докото се съпротивляваме нищо не е изгубено. Бъдете горди от това и никога на забравяйте 14-те думи на Дейвид Лейн "We must secure the existence of our people and a future for a White Children"
 HAIL Blood&Honour

Няма коментари:

Публикуване на коментар