сряда, 17 юни 2009 г.

Блитц интервю с Тим от Brigade M

* Екипът на блога не споделя изложените по-долу възгледи.Желанието ни е да изложим едно различно мнение и гледната точка за нещата. Свободата на словото трябва да е валидна за всички!!!

1. Здравей Тим, нека да минем директно на въпроса....какви са твоите спомените от посещението ти в България през 2003 г.?

Здравей, имам ясни спомени от нашия концерт в България, но останах с доста смесени чувства. Мястото избрано за концерта беше чудесно, публиката беше много ентусиазирана, но заради това , че някой от тях бяха правили изцепки в града (Пазарджик, б.прев.) преди това, полицията беше вдигната на крак и щурмува залата на концерта и пребиха доста от съратниците. За нас беше късмет, че в полицейското управление нямаше Интернет и можеше да измамим ченгетата. Казахме им, че сме футболни фенове и не знаем нищо за някаква си холандска група която ще свири...и те ни повярваха J. И така, накрая те ни пуснаха без да ни повдигат обвинения, но ни ескортираха до гръцката граница...смятам, че наистина вече не сме добре дошли във вашата страна.

2. Някой хора намират политическите ви убеждения за странни, защото не споделяте “стандартните” НС виждания, както всички останали групи от WP сцената. Бихте ли ни казали какво значи за вас “ национално революционен”?

Първо, никога не сме твърдели, че сме НС – група. Никога не сме се считали за национал социалисти. Национал Революционно за нас значи осъществяване на революция с национални сили. Всички режими предвождани от диктатори са реакционни, при тях няма възможност да бъде извършена промяна, нито самите режими да бъдат критикувани. Brigade M няма конкретен политически лидер или точна идеология, но вярваме в “естественият закон” на “лидери” на народа. Както в повечето диктатури, NSDAP например е ръководени от хора, които са контролирали партията, на защото са били най-умните или най-квалифицираните в дадена област, а защото са “целували задника” на шефа. Когато критиката е забранена, това превръща системата в реакционна, което значи в система на терора, в която революционерите ще бъдат унищожени.

3. Имали ли сте проблеми на концерти, заради различните ви политически възгледи?

Не, никога. Предполагам, че повечето от хората които се считат на НС, не знаят нищо за нашите изказвания, а останалите ни мразят и просто не идват на нашите концерти. Много пъти са ни питали защото сме свирили за C18, B&H, HammerSkins и т.н. За нас не е забавно да свирим само за политически съмишленици.Опитваме се да разпространим нашите политически виждания сред колкото е възможно повече хора. Ако комунистите бяха имали смелостта да ни поканят да свирим на някой от техните концерти “Рок Срещу Расизма” (Rock Against Racism), ние щяхме веднага да приемем. Дискусията отваря съзнанието ви и ни с удоволствие бихме дискутирали сериозни политически теми с комунягите, ако на тях просто им стискаше да го направят.

4. В компилация наречена “Smashing rainbows – Рок против Хомосексуализма”, групата ви взе участие с песен изпълнена на холандски, чиито текст беше против хомофобите. Защо направихте песен с такъв провокативен текст?

Песента бе вече записана за холандската версия на последният ни албум „Nationaal Revolutionair”, който излезе в края на 2005 г. Текстовете са провокирали много от т.н. националисти, но в същото време получихме и доста позитивни отзиви, дори и от хора които са тотално несъгласни с нашите виждания. Те смятат, че е било доста смело от наша страна да направим това.

5. Редакторът на компилацията не е обърнал внимание на значението на текста на тази ваша песен и тя бе издадена с останалите анти гей песни. Това ли беше вашият план? Предполагам, че доста комунисти ни се смеят сега.

Когато разбрахме за проекта за анти педалска музикална компилация, сметнахме, че ще е добре да им дадем едно противоположно мнение, като на истинска политическа арена. Питахме дали е ОК, текста да е на холандски и ни казаха, че не е проблем. Не смятам, че доста комунисти ни се присмиват, първо защото те са про гейски настроени и второ, че имат доста други неща за които да ни се присмиват, за съжаление.
Знаем, че има много гейове в НС движението (предполагаме, че говори за Западна Европа, бел. прев.) и всъщност един от най-големите лидери след войната Михаел Кюнен( лидер на немската ANS - Aktionfront Nationaler Sozialisten, починал от болест свързана със СПИН през 1991 г.), който направи много за движението беше гей.
В Холандия антифа ти наричат лицемери, защото защитаваме гейове само ако са националисти, говорят за това, че ние сме движение в което „глухите водят слепците”.

6. Правителството на Холандия е известно с тотално либералната си политика по отношение на наркотиците, проституцията, защита на правата на педалите и т.н. Наскоро във вашата страна бе въведена забрана за тютюнопушене, но не и за пушенето на марихуана. Всичките тези неща, карат ли ви да се чувствате горд, че сте холандец или ви е срам от марионетките, които управляват страната ви?

Аз лично съм против всякакъв вид пушене. Мисля, че който и да било човек наричащ себе си последовател на Адолф Хитлер, трябва да последва примера на „своя вечен лидер”, който е бил заклет непушач. Нито един истински националист не трябва да пуши, за да можем да искаме „здрав дух – в здраво тяло”. СПРЕТЕ ПУШЕНЕТО!!!
Що се късае до либералното холандско правителство, докато не подкрепям или финансирам ( чрез плащане на данъци) нещо, което да е насочено срещу волята на Майката Природа, то е толкова лошо, колкото всяко друго правителство по света. Мисля, че американизма и междурасовата култура вредят много повече на нашата младеж от проституцията, или от това, че се защитават правата на „обратните” от нападения на хомофоби от които повечето дълбоко в себе си са скрити гейове. Горд съм от съпругата и децата си, близките ми съратници и всички хора, които се противопоставят на Системата, която иска да унищожи нашето наследство, историята ни и най-накрая и нашата раса. Да бъда холандец не значи много за мен, чувствам се по-близък, с един национал революционер от България, отколкото с “белия негър” от Амстердам..

7. Обявихте, че Brigade M прекратява своята дейност в края на 2005 г. Каква беше основната причина за това? Защо все още взимате участие в някои проекти, като да свирите на концерти които имат за цел набиране на средства и др.?

Да, спряхме с групата през 2005 г., защото ни писна от факта, че дори това, че много хора ни мразеха заради идеите ни, те продължаваха да идват на нашите концертите без дори да се опитат да дискутират това което не им харесва или да се заемат с политически активизъм. Освен това постигнахме почти всичко, което си бяхме поставили за цел, разпространихме нашето послание чрез, cd-та, dvd-та, концерти и интервюта из цяла Европа. Какво повече можем да направим?
Това, че все още от време на време правим концерти или записи, се дължи на факта, че смятаме, че трябва винаги да разпространяваме нашите идеи и да се опитваме да просвещаваме хората. Или се опитваме да помогнем на хора, които издават cd-та с благотворителна за нашето движение цел, защото особено в Холандия нямя много групи, които могат да помогнат.

8. Някакви последни коментари? Какво бихте желали да кажете на читателите на нашето списание?

Благодаря за интервюто и шанса да изразим нашите виждания пред вашите читатели. Мислете с главите си и не следвайте сляпо лидерите, но винаги се съпротивлявайте против това, което иска да ви унищожи.
Oderint dum Metuant! (Нека ни мразят, докато се страхуват от нас!)

Тим от Brigade M
Sassem, юли 2008 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар