сряда, 17 юни 2009 г.

Интервю със Сокира перуна

Сокира Перуна е една от най-старите B&H групи в Източна Европа. Бандата има над десет годишна история,с много издадени записи и концерти зад гърба си. Вокалът и Арсений бе тъй любезен да отговори на нашите въпроси. В разискваните теми в интервюто ясно си пролича, че по някой въпроси между нашите две страни приликите са повече от очевидни!!! Дано и в България някой ден имаме толкова продуктивна и отдадена на каузата група.




*1. Здравейте разкажете по-подробно за историята на вашата група: кога е създадена, кои са членовете й и колко издадени албума имате? Защо променихте името на групата си?

Ако говорим кратко, то отчета трябва да се води от 26 април 1998 година, когато на мемориалния концерт в памет на Рудолф Хес в Киев беше обявено за преименуването на групата Булдог. За осем години съществуване в записите или концерите на Сокира Перуна са взели участие около 25 човека. Изнесени бяха повече от 100 концерта в Украйна, Русия, Белорус, Полша, Унгария, Чехия, Литва. Записани са четири албума, два сборника и един сплит, пред 2001 г. в Полша излезе сборник с най-добрите песни на групата за изтеклия период. Ние сме преди всичко украинска група и се отнасяме с голямо уважение към нашата славна история. Когато Великия княз Светослав сравнил със земята Саркел, посветил успеха си на Бога на Победата. Когато казвал „Иду на Вы" имайки предвид меча си, той го осветявал в името на Бога на Войната. И двата бога имат едно и също име - Перун. Перун, според руския епос, имал богат арсенал от оръжия. В това число и секира. Така се роди и името на нашата група. Това не е просто словосъчетание, а резултат от нашия мироглед. Ние сме смисъла на нашата земя, ние винаги ще сме верни на нашата земя, не вярваме на тези, които говорят за небесни надежди и сме готови да отстояваме мирогледа си.

* 2. Какво мислите за политическите партии и политиката като цяло? "Сокира перуна" поддържа ли някаква украинска националистическа партия?

Политиката в Украйна е тотално ограбване и морална деградация. Има отделни личности, които уважавам. Но групата никога не е била политическа марионетка. В момента не поддържаме открито нито една политическа сила.

* 3. Какво мислите за вътрешно-политическата ситуация в Украйна? Възможно ли е Украйна да бъде разделена на две в недалечно бъдеще, както твърдят някои геополотически аналитици?

Вътрешно-политическата ситуация в Украйна е щателно режисиран, постоянен хаос. Сериал, който гледа целия електорат, забравяйки за всичко. След еуфорията в 1991 и 2004 година, хората постепенно започнаха да разбират, дори буквално да усещат, че това, което виждат не е независимост, нито демокрация, нито свобода. Беше разрушена старата комунистическа система, но от отломките й не се възроди Украйна, наследничката на Киевска Рус. Построена е нова система, антиукраинска по същност и антиукраинска по състав. Страната ни се превърна в сборен пункт за нелегални емигранти, загубихме 7 милиона души от населението си и продължаваме прогресивно да измираме, не ни допускат до Евросъюза, където постоянно се опитваме да влезнем. Законодателната власт и капитала е съсредоточен в лапите на чуждоземци. Нима не е така? Постоянно даваме всичко наше на чужденци, които са по-хитри и ловки от нас, за да плачем дружно след това по този повод. Въобще ние сме шампиони по плач, като при това не се опитваме да променим нищо съществено. А цялата причина е в това, че не води живота на нашия архетип - честен воин, победител и безкористен борец. Ето евреите съответстват на своя архетип - лъжец, хитрец, лихвар. А ние не сме такива. Затова продължаваме да губим, като не черпим сили от нашите велики и силни духовни предци. Ние не сме играчи в така наречената игра. А колкото до геополитиката, то Украйна надали ще повтори съдбата на Сърбия. Поне в близкото бъдеще. Изкуствено подклаждания конфликт Изток-Запад наистина съществува. Но Украйна е твърде голяма държава със силна патриотична доминанта.

* 4. Какво мислите за апетита на руснаците към Крим? Отношението ви към шовинизма?

По-скоро бих мислил за апетита на татарите и турците към Крим. Там апетитите са много по-сериозни. Изкупува се земята и се прогонва коренното население. Турското правителство негласно плаща за новородени татари. Ето къде е проблема.Към шовинизма се отнасям отрицателно, разбира се. В това трагическо положение, в което се намира Бялата Раса, шовинизма е расово престъпление.
* 5. На всички е известен факта за разделението между В&Н и С18. Какво е вашето отношение към този конфликт и конкретно позицията на Украйна по този въпрос?

За съжаление, когато си отиват такива личности като Ян Стюарт, веднага се намират маса хора, които смятат, че точно те са определени да носят знамето на организацията, и че точно те са „главните". От това много добре се възползват всевъзможни конспиратори, които разделят организацията и провокират хората към необмислени постъпки. Смятам, че разделението е в помощ единствено на злото и в никакъв случай не е в полза на Бялото движение. Потънахме в разпри и взаимно неуважение. Това е проблем, който трябва да решим. Позицията на Украйна - време е да се обединим! Има стара славянска пословица - който помене миналото - да му се извадят очите.



* 6. Има ли музикална, историческа, политическа или друга личност, която да ви вдъхновява?
Те са прекалено много, за да се вместят във формата на интервюто. Това са герои от миналото и настоящето, наши съвременници и тези, които са живели столетия преди нас. Това са герои от нашата велика Раса, подобни на огъня, безстрашни, изпълнени с горд дух Творци.


* 7. Кои са вашите любими RAC и Metal групи?

Нищо необичайно - Bound For Glory, Teardown, Blue Eyed Devils, Brutal Attack, Fortress и разбира се, Skrewdriver. Ако говорим за друга музика, то спектъра на предпочитанията е много широк. Това е класическа музика от различни времена, и съвременни изпълнители, от които можем да отбележим Motorhead, Manowar, AC/DC, Slayer, Hatebreed и т.н.
* 8. Кой метод за борба със системата е най-добрият?

Всички методи за добри, все пак целта оправдава средствата. В тези минути, когато иде реч за живота на нашата Раса на олтара на борбата е нужно да сложим всичко. И пропагандата и прякото действие, и легалната съпротива и нелегалната - това са все пътища за достигане на нашата обща цел, нашата Победа.

* 9. Сега Украйна е в голям демографски срив. Как мислите, какви са причините за това?

Причините са известни на всички: на някой му трябва да набива в главите на моя народ, мисълта че децата са ненужна тежест в семейството. По-добре е да мислиш само за себе си, за днешния ден, за пълния си корем и хубавата си кола, а всичко останало «не е моя работа». Хората излъгани от чифутите престанаха да се идентифицират като звена във безкрайната расова верига. Те живеят живота си ден за ден и не мислят,за съхранението на своя народ.
* 10. Какво мислите за религията?

Религията е лъжа, един от най-добрите методи за манипулация и управление на хората. Законите на природата и Родът - ето това ние противопоставяме на религията.

* 11. Какво мислите за България? Имате ли връзки с български съмишленици?

България е прекрасна, слънчева страна с много подобен на нашия език. Когато един българин говори, украинеца разбира всичко. Ние нееднократно сме се срещали с български другари на европейски фестивали, но между нас не съществуват по-тесни връзки. Надявам се да поправимтова за в бъдеще!

* 12. Вие сте организатор на „Перун Фест". Разкажете ни нещо интересно за този фестивал. Кога започнахте да го провеждате, каква е основната му идея, а също така и за последния състоял се фестивал?

Първия фестивал „Перун Фест" се проведе в Киев преди 5 години и от тогава се превърна в регулярно-провеждан фестивал с патриотическа музика, който се провежда на 20 юли, понеже този ден е голям славянски празник - Деня на бог Перун. Основната идея на този фестивал е да почетем нашите богове, за да може всеки присъстващ да отдаде заслуженото на Перун. В различните години са свирили групи като Сокира Перуна, Whites Load (Украйна), Antisystem, Коловрат (Русия), Nemesis, Stigger, Brutal Attack, Blackout (Великобритания). През 2008 година фестивала беше двоен празник, тъй като Сокира Перуна отбеляза своята 10-та годишнина. Това беше един от най-хубавите фестивали за цялата история на движението в Украйна. Присъстваха повече от 500 зрители от Украйна, Беларус, Русия, Германия, Словакия, Сърбия, Полша, а бандите бяха 9 Вал (Украйна), Antisystem (Русия), Ancestors, Juden Mord (Словакия), е разбира се и виновниците за тържеството - Сокира Перуна. Важността на този фестивал е трудно да се преоцени и силно се надявам, че го чака хубаво бъдеще. Единствено победи!

* 13. В началото на 2008 година на Сърбия беше отнета територия. Какво мислите за положението в Косово?
Косово е не зарасналата рана на Европа, нейната болка. И на всеки европеец лежи персонална вина за това, че позволихме на мюсюлманите да получат тази исконна славянска земя. Нека тези копелета се задавят в радостта си, но ще им бъде отмъстено за всеки метър земя.

* 14. Какво можем да очакваме от творчеството на "Сокира Перуна"?

Продължаваме работа над записа на новия албум на Сокира Перуна, който се надяваме да излезе тази пролет за 11-тата годишнина на групата. Също така вече е в продажба проекта GSA (Slavonic Germanic Army) с музикантите от Bound For Glory, Brigade M, Antisystem. Също имаме план за баладен албум с участието на Ken McLellan.
* 15. В заключение, няколко думи за нашето списание. Какво ще пожелаете на своите български читатели?
Борете се и търсете, открийте и не се предавайте!

Специални благодарности на В. за превода от руски!

Няма коментари:

Публикуване на коментар