петък, 15 януари 2010 г.

Интервю с Invictos


Здравейте, бихте ли дали малко информация за бандата, история, състав и т.н.

Бандата беше сформирана през лятото на 2006 г., свирили сме на различни места в Испания /Мадрид, Барселона, Валенсия, Сарагоса, Валядолид/, а също така и в Португалия /Порто/. Членовете на групата са четири, трима мъже и едно момиче - вокал.

Наскоро излезе дебютният ви албум. Доволни ли сте от качеството му? Каква е главната насоченост на текстовете, които могат да бъдат разбрани само от испаноговорящите слушатели?

Смятаме че качеството е добро, намерихме много добро студио в Барселона и те се справиха отлично със звукозаписния процес. Текстовете на английски можете да откриете в обложката на албума. Пеем за най-различни неща – за живота си, за нашата Родина и за политическата ситуация в Испания.



Жена е вокал на групата. Има ли много жени активни в движението, което е тотално доминирано от мъже?

Да, прави сте, няма много момичета н движението, повечето са нечии гаджета и само две женски НС организации са активни в момента в Испания: Women for Aryan Unity (Жени за арийски единство) и “Guerreras”(Жени воини). Преди няколко дни имаше и U.S.G.E. (United Skin Girl Spain).


Банди като Division 250, Batallón de Castigo и Estirpe Imperial са известни по целия свят, но какво можете да ми кажете за испанската сцена в наши дни? Колко активни групи имате към момента, бихте ли ни препоръчали някоя от тях?

División 250 и Estirpe Imperial вече не свирят, Batallón de Castigo репетират редовно, планират концерт в Мадрид в началото на 2010 г., добри приятели са ни. В последно време има много нови банди Rienzi от Валядолид, Brigada1238 от Валенсия,Dramatic Battle и Kasus Belli от Мадрид, Brigada Nacional, Impertinencia, PrisonieroN7, Retaguardia и Legion Condor от Барселона:

Можете ли с няколко думи да запознаете нашите читатели с историята на Хосе Естебенез и делото което се води срещу него?

Процеса беше с голям медиен отзвук. Преди две години Хосе наръга един от тълпа „антифашисти” които го нападнаха в мадридското метро. Осъдиха го на 26 години затвор, но ще има обжалване срещу тази ненормална присъда с мотива за неизбежна самоотбрана.


Какво е нивото на политическа коректност в Испания. Има ли закони инкриминиращи отричането на Холокоста? Стават ли националистическите организации обект на полицейски репресии?

В момента ситуацията е по-зле от когато и да е било, нови закони против НС и големи репресии срещу нашите политически виждания, същото така в Наказателния кодекс имаме членове и алинеи касаещи проявите на расизъм.

Какво е мнението ви за сепаратистките желания на Баските и по-специално за ЕТА?

Това е сложен въпрос, това е една радикална позиция срещу испанското правителство, но обикновено убиват с бомби обикновени хора... за мен това не е истинска борба срещу властта. Те просто искат да създадат нова държава на Баска територия. Хората от ЕТА подкрепят антифашистката идеология и държат комунистически позиции. Когато националисти правят демонстрации в Баската провинция винаги има големи проблеми по улиците.

Какво можете да ни кажете за режима на генерал Франсиско Франко от историческа гледна точка? Има ли все още той поддръжници в Испания?

Франкистите спечелват Гражданската война в Испания (1936-1939 г. бел. прев.) срещу комунистите, но пък запазват неутралитет през Втората световна война и само „Дивизия 250” се сражава в Източна Европа срещу червената сган. Също така по времето на Франко Каталонския и Баския език са забранени. Ние не споделяме тези му виждания. Обикновено на всеки 20 ноември негови поддръжници правят демонстрация в Мадрид, много възрастни хора присъстват на това събитие. Това е още един сложен и комплексен въпрос от нашата история.

В Испания излиза списанието “Skinhead magazine” което има на 30 броя до момента. Какво е мнението ви за това издание и за печатната пропаганда в ерата на Интернет?

Skinhead Magazine е най-доброто печатно издание в Испания, имам добър контакт с издателя и поддържам списанието, обичам да колекционираме издания в книжен формат. Въпреки че в нета е пълно с информация традиционното списание си остава най-добрата опция .


Преди няколко години филмът „Дневникът на един скин” (Diario de un skin) се появи по кината. Какво можете да ни кажете за този филм, който претендира да е по действителен случай, разказан от журналист под прикритие?


Този филм е базиран на историята на журналист под прикритие внедрил се в една от хулиганските групировки на Реал (Мадрид). Освен филма журналиста написа и книга, но доста от нещата се разминават с истинската история, много неща са променени, други, които са изцяло плод на нечие въображение са добавени...Холивудски филм за идиоти.

Какво знаете за България?

Познаваме политическата партия БНС, хора от B&H Дивизията, както разбира се теб и този Интернет блог. Интересуваме се от демонстрации и концерти в България, проблемът е че нямаме достатъчно информация, трябват ни повече контакти.

Какви са бъдещите ви планове? Някакви предстоящи концерти или студийни записи?

Част сме от много проекти на местно ниво, организираме демонстрации, а също така и кампании за подпомагане на политическите затворници тук в Испания. През януари планираме малко събиране заедно със съратници от Германия и Литва.

Хиляди благодарности за интервюто! Последни думи към нашите читатели?


Всички трябва да работим заедно за Европейското Другарство , без повече братоубийствени войни, нуждаем се от контакти навсякъде по света за Национална Съпротива срещу големите чудовища! Смърт за ZOG!!!

Енрике/Invictos



Няма коментари:

Публикуване на коментар